Home

 

Despre ATIC

ATIC este o organizaţie independentă şi neguvernamentală, cu caracter nepatrimonial, apolitic, ştiinţific şi profesional, o componentă a societăţii civile.
Asociaţia pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţii din România (ATIC) organizează şi promovează schimbul de informaţii, colaborarea şi cooperarea între membri, stabileşte ca principiu fundamental sprijinirea IT&C, onorează creativitatea, respectarea legii, într-un larg schimb de opinii pentru utilizarea cu eficienţă maximă şi profesionalism a noutăţilor ştiinţifice.
Mai multe detalii

Mesajul Președintelui

Asociația noastră este nu numai cea mai veche asociație de profil IT din România, fiind înființată în anul 1991, dar este și singura care reprezintă interesele atât ale profesioniștilor individuali, cât și ale comunității de afaceri.
Ne-am aflat în primul rând al promovării domeniului în relația cu organismele guvernamentale și legislative, fiind un coautor al propunerii acceptate în anul 2001 ca IT-iștii să beneficieze de scutiri de taxe pentru a promova acest domeniu vital pentru viitorul României.
Ne-a preocupat impactul activității noastre asupra societății și am adoptat modelul ECDL de certificare a competențelor digitale, recunoscut mondial în peste 160 șări, acțiune derulată cu succes în România încă din anul 2002.
ATIC are o largă recunoaștere internațională fiind membră activă a CEPIS – Consiliul Asociațiilor Profesionale Europene de Informatică și a WITSA – Alianța Mondială a Tehnologiei Informației și Serviciilor, precum și a organizației regionale IT STAR.
Asociația noastră are preocupări pentru istoria IT în România organizând acțiuni de marcare a istoriei calculatoarelor și telecomunicațiilor.
Trecutul ne obligă.
Un viitor plin de acțiuni în favoarea comunității IT din România poate fi conceput numai împreună.
Vă invit, de aceea, să vă alăturați ATIC.

Prof. dr. Vasile Baltac

Ştiri

Asociația internațională de IT, WITSA, anunță încheierea unui Memorandum de înţelegere cu inclusite® având ca obiectiv același web pentru toți cu o tehnologie digitală inteligentă incluzivă

 

Nouă companii de IT din România vor participa la o misiune economică în Japonia şi Coreea.

Prof.dr. Vasile BALTAC, presedintele ATIC, a fost reales in Consiliul Director al  asociatiei mondiale de IT (WITSA)

UN INSTITUT PENTRU ISTORIE
Institutul pentru Tehnică de Calcul
(1968 – 1980)
Carte eveniment editată cu ocazia implinirii
a 50 de ani de la inființarea institutului,
un adevărat material documentar pentru
istoria calculatoarelor în România

 

Asociația internațională de IT, WITSA, anunță politica de recomandări în ceea ce privește reducerea decalajului de angajare pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități. 

ATIC este membru WITSA

 

Asociația internațională de IT, WITSA, combate falsele concepții și amenințările la adresa Sistemului Multilateral de Comerț (WITSA Challenges Misconceptions and Threats to the Multilateral Trading System). 

ATIC este membru WITSA

 

Evenimente de promovare externă organizate de ATIC cu finanțare de la bugetul de stat