MECIPT50

MECIPT – file de istorie

Calculatorul MECIPT -1 a fost primul calculator din generatia intaia realizat in invatamantul superior din Romania la Politehnica din Timisoara si al doilea in tara dupa CIFA-1 de la IFA Bucuresti. Au urmat MECIPT-2 si 3.

MECIPT a fost insa mai mult decat o familie de calculatoare, el a creat o scoala ai carei reprezentanti au contribuit la formarea si dezvoltarea stiintei si tehnologiei informatiei in Romania si pe alte meridiane.

Dan D. Farcas este primul care isi deapana memoriile sub forma pe care o numeste el insusi o MECIPT – o istorie subiectiva. Desigur toate parerile exprimate ii revin autorului, ATIC facandu-si datoria de onoare sa publice pe sit toate contributiile privind istoria TIC pe care le primeste.

Dan D. Farcas MECIPT – o istorie subiectiva pdf-logo
Dan D. Farcas MECIPT Fotografii 1  pdf-logo
Dan D. Farcas MECIPT Fotografii 2  pdf-logo
Dan D. Farcas MECIPT Fotografii 3  pdf-logo

Profesorul Vasile Baltac rememoreaza si el atmosfera MECIPT pe baza de documente de arhiva (capitol dintr-o carte in curs de publicare in Editura Politehnica din Timisoara in 2006).

Vasile Baltac – Evocari si documente despre MECIPT, Masina Electronica de Calcul a Institutului Politehnic Timisoara  pdf-logo

La randul sau, profesorul Stefan Maruster de la Universitatea din Timisoara isi aminteste peste ani fenomenul MECIPT, si primii sai pasi in informatica.

Stefan Maruster – Povestea unei lucrari  pdf-logo