Comunicate de presă

Succes de marca al IT-ului romanesc in America

ATIC, 23 Septembrie 2019

Delegatia Romaniei la evenimentul expozitional MES 2019, participanta sub brand-ul sectorial „romaniaIT” a obtinut premiul „Best International Vendor”, distinctie acordata prin votul potentialilor clienti.

Evenimentul Midsize Enterprise Summit Fall (MES 2019), se organizeaza itinerant pe coasta de vest a Americii, anul acesta locatia fiind Phoenix, Arizona in perioada 15-17 Septembrie.

Delegatia Romaniei a fost compusa din firmele ASSIST Software, Bitdefender, Cexina Soft, EIDERP, Euro-Testing Software Solutions, Gemini Solutions, Holisun, Ingenios.ro, LASTING Software, Omniconvert, Producton, Softescu, Tara Com Divers, TypingDNA si Vitality Media.

Acestea au expus sub pavilion national, solutii de securitate cibernetica, aplicatii mobile, solutii enterprise, tehnologii blockchain, realitate virtuala, solutii pentru domeniul bancar s.a.

Participarea firmelor Romanesti a fost organizata cu finantare partiala de la bugentul de stat in cadrul programului de promovare a exportului, program derulat de MMACA

Participarea firmelor românesti la targul din Statele Unite ale Americii a fost organizata de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, în parteneriat cu Asociatia pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatii din România (ATIC) prin intermediul Programului de sustinere si promovare a exportului cu finantare partiala de la bugetul de stat

Despre MES:

Evenimentul Midsize Enterprise Summit Fall (www.thechannelco.com/events/midsize-enterprise-summit-fall/about), se organizeaza itinerant pe coasta de vest a Americii, anul acesta locatia fiind Phoenix, Arizona in perioada 15-17 Septembrie.

Despre ATIC:

Asociatia pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatii din Romania este prima asociatie a sectorului IT&C din Romania, este reprezentantul Romaniei in cadrul asociatiei mondiale de IT WITSA (www.witsa.org), al asociatiei europene CEPIS (www.cepis.org) si deruleaza programul ECDL in Romania.

ATIC reprezinta atat sectorul business cat si cel stiintific al domeniului IT&C din Romania si numara in randurile sale atat companiile reprezentative in domeniu, precum si personalitati stiintifice ale mediului universitar sau al cercetarii.

-/-

Misiune economică de promovare a produselor româneşti din domeniul IT&C în Statul Kuweit

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în parteneriat cu Asociaţia pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţii – ATIC, a organizat, în perioada 16-19 aprilie a.c., o misiune economică de promovare a produselor româneşti din domeniul IT&C în Statul Kuweit. Reprezentanţii firmelor româneşti de IT&C participante la misiune au fost însoţiţi de vicepreşedintele executiv al ATIC şi reprezentanţi ai Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Delegaţia română a prezentat reprezentaților Camerei de Comerț și Industrie din Statul Kuweit (CCIK) produsele şi serviciile oferite, discuțiile fiind continuate în cadrul întânirilor B2B cu firme din domeniul tehnologiei informației. Reprezentanţii CCIK au evidenţiat oportunitățile pe care firmele de profil din România le au pentru a participa la implementarea proiectelor din cadrul Viziunii „New Kuweit 2035”.

Programul misiunii a continuat la Ministerul Lucrărilor Publice, entitate care are în responsabilitate proiecte guvernamentale ale Statului Kuweit, unde prezentările susţinute de companiile din România au condus la discuţii cu oficiali ai ministerului kuweitian privind direcții concrete de acțiune pentru implementarea produselor de IT&C.

Agenda misiunii românești în Statul Kuweit s-a încheiat la Central Agency for Information Technology (CAIT), instituția care gestionează proiectele instituțiilor de stat kuweitiene aferente sectorului IT&C. Directorul general CAIT, Qusai Al Shatti, a vorbit despre imaginea pozitivă a sectorului IT&C la nivel mondial, evidenţiind potenţialul colaborării între entitățile românești prezente la întâlnire şi instituții de stat care derulează proiecte în domeniu. În acest context, Qusai Al Shatti și-a manifestat disponibilitatea ca, în toamna acestui an, să organizeze un eveniment la care să fie prezenți atât reprezentanți ai ministerelor kuweitiene, cât și societăți de profil din România, pentru identificarea celor mai bune soluții de cooperare în domeniul IT&C.

Pe întreaga durată a misiunii economice în Statul Kuweit, delegația română a fost însoțită de ambasadorul României în Statul Kuweit, E.S. Daniel Tănase și de consilierul economic, Dragoș Robu.

Firmele româneşti participante la misiune au fost: 4 E Software, BitDefender, GreenSoft, Imprezzio Global, Ingenios.ro, Kuantero, Next Planet, Online Services, Q-East Software, Tellence, TGS Software.

Misiunea economică se desfăşoară în cadrul Programului de susţinere şi promovare a exportului cu finanţare parţială de la bugetul de stat, pentru creşterea vizibilităţii firmelor românești de IT&C, în scopul promovării cooperării României cu Statul Kuweit într-unul dintre domeniile unde țara noastră este competitivă.

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

21.04.2018

Misiune economică în Qatar

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în parteneriat cu Asociaţia pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţii – ATIC, a organizat, în perioada 15-16 aprilie a.c., o misiune economică de promovare a produselor româneşti din domeniul IT&C în Statul Qatar. 

Din delegaţia română, alături de vicepreşedintele executiv al ATIC şi reprezentanţi ai Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, fac parte reprezentanţi ai unsprezece firme româneşti de IT&C, membre ale ATIC: 4 E Software, BitDefender, GreenSoft, Imprezzio Global, Ingenios.ro, Kuantero, Next Planet, Online Services, Q-East Software, Tellence, TGS Software.

Delegaţia română a participat la Forumul de afaceri organizat de Ministerul Transporturilor şi Comunicaţiilor (MOTC), alături de reprezentanți ai firmelor de profil care implementează programul naţional Smart Qatar (TASMU), platformă pentru realizarea unei economii digitale şi a unui viitor inteligent, în acord cu „Viziunea Naţională a Qatarului 2030”. Specialiştii români au prezentat participanţilor la forum produsele şi serviciile oferite de firmele reprezentate, discuţiile continuând apoi în cadrul întânirilor B2B cu firme din domeniul tehnologiei informației.

La eveniment au participat ambasadorul României la Doha, E.S. Cristian Tudor şi vicepreşedintele ATIC, Florin Vrejoiu, precum şi subsecretarul de stat pentru sectorul guvernamental al tehnologiei informaţiei din MOTC, Hassan Jassim Al-Sayed.

Agenda misiunii româneşti la Doha a continuat cu participarea la Formul de afaceri organizat de cea mai mare firmă de IT&C din Qatar, compania Maalumatyiah, alături de reprezentanţi din cadrul a cca. 20 de filiale din diferite subdomenii.

Misiunea economică de la Doha se desfăşoară în cadrul Programului de susţinere şi promovare a exportului cu finanţare parţială de la bugetul de stat, pentru creşterea vizibilităţii firmelor româneşti de IT&C, în scopul promovării cooperării României cu Statul Qatar într-unul din domeniile unde ţara noastră este competitivă.

Biroul de presă al Ministerului

pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat

17.04.2018