Home

Despre ATIC

ATIC este o organizaţie independentă şi neguvernamentală, cu caracter nepatrimonial, apolitic, ştiinţific şi profesional, o componentă a societăţii civile.
Asociaţia pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţii din România (ATIC) organizează şi promovează schimbul de informaţii, colaborarea şi cooperarea între membri, stabileşte ca principiu fundamental sprijinirea IT&C, onorează creativitatea, respectarea legii, într-un larg schimb de opinii pentru utilizarea cu eficienţă maximă şi profesionalism a noutăţilor ştiinţifice.
Mai multe detalii

Mesajul Președintelui de onoare al ATIC

Asociația noastră este nu numai cea mai veche asociație de profil IT din România, fiind înființată în anul 1991, dar este și singura care reprezintă interesele atât ale profesioniștilor individuali, cât și ale comunității de afaceri.
Ne-am aflat în primul rând al promovării domeniului în relația cu organismele guvernamentale și legislative, fiind un coautor al propunerii acceptate în anul 2001 ca IT-iștii să beneficieze de scutiri de taxe pentru a promova acest domeniu vital pentru viitorul României.
Ne-a preocupat impactul activității noastre asupra societății și am adoptat modelul ECDL de certificare a competențelor digitale, recunoscut mondial în peste 160 șări, acțiune derulată cu succes în România încă din anul 2002.
ATIC are o largă recunoaștere internațională fiind membră activă a CEPIS – Consiliul Asociațiilor Profesionale Europene de Informatică și a WITSA – Alianța Mondială a Tehnologiei Informației și Serviciilor, precum și a organizației regionale IT STAR.
Asociația noastră are preocupări pentru istoria IT în România organizând acțiuni de marcare a istoriei calculatoarelor și telecomunicațiilor.
Trecutul ne obligă.
Un viitor plin de acțiuni în favoarea comunității IT din România poate fi conceput numai împreună.
Vă invit, de aceea, să vă alăturați ATIC.

Prof. dr. Vasile Baltac

Ştiri

Digitalizare si Transformare Digitală

Transformarea digitală nu este doar o evoluție tehnologică, ci un dans creativ între inovație și eficiență, orchestrat cu precizie pentru a aduce lumina progresului în fiecare unghi al societății noastre interconectate.
Eveniment la care participa dl. Alin Nita, Presedinte ATIC, alaturi de Mihai Staniu, coordonatorul Grupului de Lucru pentru Inteligenta Artificiala si Robotica din cadrul Asociatia pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatii
 

*

„DESCOPERIRE ȘI CONECTARE” – sub acest titlu a avut loc in luna noiembrie un eveniment ATIC , o buna oportunitate atat pentru membri i organizatiei  cat si pentru invitati de a impartasi directiile principale ale asociatiei si modul in care putem fi un partener in cadrul proiectelor de tehnologie. Detalii aici.

*

Partciparea Presedintelui ATIC, dl. Alin Nita,  la Misiunea economica din Japonia si Coreea in perioada 21-30 octombrie 2023. Detalii aici.

*

Asociația pentru Tehnologia Informației și Comunicații din România (ATIC) anunță schimbări la nivelul conducerii sale.

În cadrul adunării generale desfășurate pe data de 23 iunie 2023, președintele în funcție, prof. dr. Vasile Baltac, a anunțat retragerea sa din această poziție de conducere.

Profesorul Vasile Baltac a condus ATIC timp de peste trei decenii, timp în care și-a adus o contribuție semnificativă la dezvoltarea industriei IT din România și la consolidarea reputației țării noastre pe plan internațional. În recunoașterea eforturilor sale remarcabile, dr. Vasile Baltac a fost ales președinte al CEPIS, asociația europeană a profesioniștilor IT, și vicepreședinte al WITSA, alianța mondială a asociațiilor profesionale din domeniu.

Conform statutului ATIC, profesorul Vasile Baltac devine președinte de onoare al asociației și decanul Forumului ATIC, rămânând astfel implicat în activitățile organizației și contribuind în continuare la evoluția industriei IT.

În urma retragerii din funcție a președintelui Vasile Baltac, adunarea generală l-a ales pe domnul Alin Niță, un profesionist recunoscut în domeniul tehnologiilor informației și comunicațiilor, în această poziție.

Domnul Niță este director general al firmei FivePlus Solutions și s-a remarcat ca promotor activ al dezvoltării domeniului digital în România.

Asociația pentru Tehnologia Informației și Comunicații din România (ATIC) este cea mai veche asociație IT din țară și își propune să faciliteze schimbul de informații, colaborarea și cooperarea între membri. Scopul fundamental al ATIC este de a sprijini și onora creativitatea în domeniul IT, respectând în același timp legile și promovând utilizarea eficientă și profesională a noilor descoperiri științifice.

ATIC va continua să fie o forță influentă în dezvoltarea industriei IT din România, promovând inovația, colaborarea și oportunitățile de creștere în acest sector vital al economiei naționale. Noua conducere, sub îndrumarea președintelui Alin Niță, va căuta să consolideze și mai mult poziția României ca hub IT regional și să promoveze avantajele și oportunitățile oferite de tehnologia informației și comunicațiilor.