FMECTC – aniversare 40 de ani

Dl. Prof. Vasile Baltac a participat in data de 26 noiembrie 2019 la o intalnire emotionanta prilejuita de aniversarea a 40 de ani de la infiintarea Fabricii de Memorii Electronice din Timisoara.

FMECTC a fost o unitate de elita a industriei de calculatoare electronice din Romania. Radacinile ei au fost in MECIPT la Politehnica, apoi in sectia de microproductie la ITC Timisoara. Cercetarea proprie fara cumpararea de licente a caracterizat-o. Dupa memoriile cu ferite au fost realizate memorii electronice si microcalculatoare. FMECTC a exportat masiv in anii 1970-1980 produse cu mare valoare adaugata. Dupa 1990 a devenit Datatim, apoi Alcatel Romania, apoi Nokia Romania si a participat din plin la modernizarea telecomunicatiilor nu numai din tara noastra, dar si pe alte meridiane.

La intalnire au participat pionieri ai industriei electronice ramanesti, dintre care manageri ce au avut un rol imens in acest minunat parcurs: Dan Bedros, Eduard Decsov, Mihai Popescu, Alida Toma, Delia Golcea, Horia Gligor si multi, multi altii.