CARTE

 

 

 

 

 

O carte eveniment la împlinirea a 50 de ani de la înființarea Institutului pentru Tehnica de Calcul (ITC). Revoluția informatică, devenită recent cea de a patra revoluție industrială, ar fi cuprins România mult mai încet și cu dificultîți fără aportul puternicului for de cercetare care a fost ITC în anii 1968 – 1990.

Cartea, care conține mărturii impresionante despre viața ITC-ului, așa cum au vazut-o zecile de contribuitori, este un adevărat material documentar pentru istoria calculatoarelor din România.

 

 

 

 

 

 

 

În carte sunt prezentate noțiunile de bază pentru înțelegerea erei digitale, a competențelor digitale generale, a datelor, informației și cunoștințelor, a sistemelor informatice, echipamentelor și programelor ce le compun. Sunt prezente cunoștințe de bază privind comunicațiile și Internet, inclusiv căutarea pe web și problematica poștei electronice. Un subiect de cert interes este securitatea sistemelor digitale, cartea fiind utilă pentru conștientizarea pericolelor lumii digitale și a instrumentelor de protejare împotriva lor.

 

 

 

 

 

 

 

O carte care dezbate subiecte de interes privind lumea digitală: Lumea digitală este pentru toți, analfabetismul digital, cine se teme și cine nu se teme de Facebook, Facebook și teoria conspirației, revoluția tehnologică – pericol sau oportunitate?!, calculatorul gândește deja ca un om?, unde au dispărut tuburile electronice, potopul digital, prăpastia digitală, eGuvernarea: modă sau necesitate?, oraşul inteligent, prețul (in)competenței digitale, trecut, prezent şi viitor în IT-ul românesc și alte subiecte de actualitate.

 

 

 

 

 

 

O carte memorialistică având valoare de imagine a unei epoci privind promoția Politehnica din Timișoara Electro 1962 avându-l ca editor pe prof. univ. dr. ing. Vasile Baltac, absolvent al promoției respective. Cuprinde date biografice ale studenților promoției respective și profesorilor Facultății de electrotehnică a Politehnicii din Timișoara care i-au format, însemnări memorialistice ale unor absolvenți, amintiri fotografice, dar și preocupări extra-inginerești ale unora dintre  ei: poezie, epigrame, compoziții muzicale de Mircea Ciugudean, Ioan Vasile Indricău și Corneliu Iovuță.